2013. október 8., kedd

Figyelj májadra és epédre ! 2. rész:


Az emésztőrendszer zavarai:


MEGBETEGEDÉSEK A SZÁJBAN:

A májban és epehólyagban keletkező epekövek a szájüreg legtöbb betegségéért felelősek. Az epekövek gátolják a táplálékfelvételt és megemésztést, ami oda vezet, hogy a salakanyagok, melyeknek távozniuk kellene, továbbra is a bélben maradnak. 

Baktériumok által okozott fertőzések, (szájpenész) és a vírusok által okozott fertőzések (herpesz) csak akkor jöhetnek létre a szájnyálkahártyában, ha a salakanyagok elkezdenek bomlani és a szervezet számára méregforrássá válnak.
A szájpenész annak a jele, hogy a gyomor- bél traktusban és a szájban baktériumok nagy száma szaporodott el. A szájpenész akkor jelenik meg a szájban, amikor a nyálkahártya már nem elég ellenálló, hogy megvédje, jó egészségben tartsa sejtjeit. Mivel az immunrendszer jó része a gyomor- bél traktus nyálkahártyájában található, a szájpenész a szervezet teljes immunrendszerének jelentős meggyengülését mutatja.


MEGBETEGEDÉSEK A GYOMORBAN:

Az epekövek és az emésztési zavarok az epesav visszafolyását és az epesók gyomorban történő megjelenését okozzák. A gyomorban lévő gyomornedv feladata a gyomor belső felületének védelme a sósav negatív hatásaitól. Ide tartozó betegségek: gastritis= gyomornyálkahártya gyulladás, patkóbélfekélyek, hashártyagyulladás, reflux=gyomorégés.


MEGBETEGEDÉSEK A HASNYÁLMIRIGYBEN:


A hasnyálmirigy egy mirigyes szerv, melynek „ FEJE ” a patkóbélben van. A hasnyálmirigy fő csatornája egyesül az epének a májból és az epehólyagból kivezető csatornájával, az epevezeték ún.
„ AMPULLÁJÁBAN”. Ez az ampulla kapcsolódik össze a patkóbéllel.
A májban és epehólyagban felhalmozódó epekövek lecsökkentik az epekiválasztást a normális mennyiségű napi 1,6 literről 1 CSÉSZÉNYI vagy annál is kisebb mennyiségre. Ezen jelenség és a túlzott zsírfogyasztás eredménye, hogy a hasnyálmirigy és vékonybél enzimjei nem tudják elvégezni a munkájukat, az ételeket csak részben emésztjük meg. Ha az epekő az epehólyagból bekerül az epecsatorna és hasnyálmirigy csatornájának találkozási területére az ún. ampullába, ott az epekő elzárhatja az áramlás útját, a hasnyálmirigy nem tud kiáramlani, az epe viszont a hasnyálmirigybe ömlik. 
Ekkor a hasnyálmirigy fehérjebontó enzimjei (normál esetben csak a patkóbélben működnek) is aktívvá válnak. Ezek az enzimek elkezdik a hasnyálmirigy részeinek emésztését, amely gyulladásokhoz, gennyesedéshez vezet. Ez a hasnyálmirigy gyulladás.

Az ampullát elzáró epekövek, baktériumokat, vírusokat, méreganyagokat szabadítanak fel, amelyek további károkat okoznak a hasnyálmirigyben és végezetül rosszindulatú daganatokhoz vezetnek. A daganatok többnyire a hasnyálmirigy FEJÉN keletkeznek, ahol akadályozzák az epe és a hasnyálmirigy áramlását. Ezt az állapotot kíséri sárgaság. A májban, az epehólyagban és az ampullában lévő epekövek a cukorbetegség mindkét formájáért : az INZULINFÜGGŐ és NEM INZULINFÜGGŐÉRT is felelősek lehetnek.
Forrás. Andreas Moritz


FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK, mert fontos és mindenkit érint ......

OLVASD tovább a Figyelj májadra és epédre!
  1.  részt is
 >> I D E << kattintva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése