2012. november 5., hétfő

A HKO és méregtelenítés 1.szakasza

A méregtelenítés 1.szakasza 

a Hagyományos Kínai Orvoslás tükrében


A XXI. században a környezeti hatások, levegőszennyezettség, permetezés, az ételekben lévő tartósítószerek és adalékanyagok, a génmmódosított élelmiszerek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a sejtjeink mikrotápanyag hiányban (ásványi anyag, só, nyomelem) szenvednek, éheznek. 

Emellett bizony előfordul, hogy makrotápanyag hiányban ( fehérje, zsír, szénhidrát) is szenvedünk.

A legyengült immunrendszer a sejtek közötti kapcsolatot is tönkreteszi. Kialakulnak a gyulladások, később a sejt- és szervelhalások.

Fontos megemlíteni még, hogy az elektromágneses terhelés pár év alatt 360 -szorosára  nőtt. 

A Hagyományos kínai orvoslás (HKO) 3 szakaszt különít el, ha a méregtelenítésről van szó.


1. szakasz

Tápláljuk a szervezetet, erősítsük az emésztőrendszert.

 

Ide tartozik a HKO alapján a FÖLD elem, és a szervi szinten a hozzá tartozó lép, gyomor, hasnyálmirigy, idegrendszer, szervrendszer és szervdegeneráció.

 

Fontos, hogy ebben a szakaszban kiválasszuk mindazon élelmiszereket, amelyekre a szervezet érzékenyen reagál és mellőzzük azokat. 

 

Természetesen a mellőzendők közé tartoznak a génmódosított ételek is. A génmódosított- és a kikísérletezett új hatóanyagok az emberi szervezet számára mérgezőek.

 

Van 2 olyan tényező, amely annyira nagyfokú érzékenységet okoz, hogy szinte "járványszerűen" terjed. Ezek a kazein és a glutén. 

 

  KAZEIN: A tej és a sajt legfontosabb fehérjéje. Neve a latin caseus - sajt - szóból ered. 

 

  GLUTÉN: A cöliákia betegséget a gliadin, azaz a búza-, árpa-, rozs- és zab fehérjéjének a gluténnak egyik frakciója váltja ki. A glutén, pontosabban annak alkoholban oldódó formája, gliadin kerül a szervezetbe. A glutén a búza, az árpa, a rozs és a zab magjában található gliadinból és gluteninből álló fehérjekeverék.

 

  Igazi, nagy magyar tehenek szinte alig vannak. Kitenyésztettek  olyan teheneket, amik 6-szor több tejet termelnek, csak, hogy a mennyiségi faktort a piaci igények miatt növelni lehessen. Ugyanez igaz a gabonára is.

Az ún. "feltúrbósított" tej immunrendszeri szinten és információs szinten is káros hatású lehet az emberi szervezetre. 

A méregtelenítés 1.szakaszának ajánlott időtartama:

áltlalánosan 4 - 6 hét ( max. 2-3 hónap).

 

Minek a fogyasztása javasolt és mit érdemes kerülni a HKO szerint a méregtelenítés 1. időszakában?

 

- A zöldség, gyümölcs fogyasztása javasolt, főként párolva. Bio ételek, bio élelmiszerek, öko gazdálkodásból származó húsok fogyasztása javasolt és a homeopátiás cseppek közül a Korolen, Gynex, és a "zöldek", mint Barley (zöldárpa), Chlorella alga, Spirulina Barley fogyasztása javasolt a bélrendszer tisztítására. 

 

- Búzalisztből készült ételek elhagyása javasolt.

 

- Kerülendők a csoki, kávé, a fekete tea, más koffein tartalmú italok fogyasztása, mivel ezek akadályozhatják a vitamin- és ásványi sók beépülését , és vízhajtó hatásuk miatt nagyon fontos lenne a folyadék visszapótlása. 

 

- Az alkoholoknál talán egyedül napi 1 pohár bio termesztésű, feldolgozású vörösbor fogyasztása javasolt. De lehet érzékenység a vörösborban lévő tanninra is.

 

- Tejtermékek: A tej nyálkái rátapadnak a tüdő csillóira, így a nyáktermelő hatásuk miatt a méregtelenítés időszakában fogyasztásuk kerülendő. A tehéntej helyett rizstej, mandulatej, zabtej, vagy a kálcium tartalmú kókusztej  javasolt.  

 

Ha valaki egyszer allergiás lett a tehéntejre, soha többé nem fogyaszthat kecske-, juh -, bivalytejet sem, mert mind a 3 hasonló kazein tartalmú.


A szójatej fogyasztása Tilos, hiszen a SZÓJA a 3. számú ALLERGÉN, ráadásul génmódosított !!!

 

- A cukor fogyasztása szintén kerülendő, helyette a xylit, zéró xukor, bioméz, datolya, szentjános kenyér javasolt. 


-  A zsíros, sült, tartósított, csomagolt húsok is kerülendők.

 

- A búza, a rozs, árpa savasítanak, valamint a gyomor nyálkahártyáján karcolásokat okozhatnak !!! és károsíthatják a vékony - és vastagbél nyálkahártyáját is !!! 

 

- Helyettük hántolatlan barna rizst, kölest, zabot fogyasszunk,  ezek vizet is tartalmaznak.

 

- A citrusfélék, narancs fogyasztása érzékeny májú embereknél nem javasolt. 

Mit szolgál az 1. szakaszban a test méregtelenítése?


1) Az emésztőrendszer megerősítését.

 

2) Az esetleges élelmiszer allergiát, étel intoleranciát  okozó anyagok bevitelének mellőzését. Az étel intolerancia olyan pusztulást okoz a sejteknél, mint a valódi allergén allergiáknál. Így az étel intoleranciánál is lesz reakció és információs- és immunszinten is sejtkárosító szerepe van.

A rossz emésztés az élelmiszer érzékenység előfutára,  később felszívódási zavarokhoz vezet !!!! 


HKO és a méregtelenítés 2. és 3. szakasza >>  I D E  <<  kattintva olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése