A méregtelenítés 1.szakasza
a Hagyományos Kínai Orvoslás tükrében
A XXI. században a környezeti hatások, levegőszennyezettség, permetezés, az ételekben lévő tartósítószerek és adalékanyagok, a génmmódosított élelmiszerek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a sejtjeink mikrotápanyag hiányban (ásványi anyag, só, nyomelem) szenvednek, éheznek.
Emellett bizony előfordul, hogy makrotápanyag hiányban ( fehérje, zsír, szénhidrát) is szenvedünk.
A legyengült immunrendszer a sejtek közötti kapcsolatot is tönkreteszi. Kialakulnak a gyulladások, később a sejt- és szervelhalások.
Fontos megemlíteni még, hogy az elektromágneses terhelés pár év alatt 360 -szorosára nőtt.
A Hagyományos kínai orvoslás (HKO) 3 szakaszt különít el, ha a méregtelenítésről van szó.
1. szakasz
Tápláljuk a szervezetet, erősítsük az emésztőrendszert.
Ide tartozik a HKO alapján a FÖLD elem, és a szervi szinten a hozzá tartozó lép, gyomor, hasnyálmirigy, idegrendszer, szervrendszer és szervdegeneráció.
Fontos, hogy ebben a szakaszban kiválasszuk mindazon élelmiszereket, amelyekre a szervezet érzékenyen reagál és mellőzzük azokat.
Természetesen a mellőzendők közé tartoznak a génmódosított ételek is. A génmódosított- és a kikísérletezett új hatóanyagok az emberi szervezet számára mérgezőek.
Van 2 olyan tényező, amely annyira nagyfokú érzékenységet okoz, hogy szinte "járványszerűen" terjed. Ezek a kazein és a glutén.
KAZEIN: A tej és a sajt legfontosabb fehérjéje. Neve a latin caseus - sajt - szóból ered.
GLUTÉN: A cöliákia betegséget a gliadin, azaz a búza-, árpa-, rozs- és zab fehérjéjének a gluténnak egyik frakciója váltja ki. A glutén, pontosabban annak alkoholban oldódó formája, gliadin kerül a szervezetbe. A glutén a búza, az árpa, a rozs és a zab magjában található gliadinból és gluteninből álló fehérjekeverék.
Igazi, nagy magyar tehenek szinte alig vannak. Kitenyésztettek olyan teheneket, amik 6-szor több tejet termelnek, csak, hogy a mennyiségi faktort a piaci igények miatt növelni lehessen. Ugyanez igaz a gabonára is.
Az ún. "feltúrbósított" tej immunrendszeri szinten és információs szinten is káros hatású lehet az emberi szervezetre.
A méregtelenítés 1.szakaszának ajánlott időtartama:
áltlalánosan 4 - 6 hét ( max. 2-3 hónap).
Minek a fogyasztása javasolt és mit érdemes kerülni a HKO szerint a méregtelenítés 1. időszakában?
- A zöldség, gyümölcs fogyasztása javasolt, főként párolva. Bio ételek, bio élelmiszerek, öko gazdálkodásból származó húsok fogyasztása javasolt és a homeopátiás cseppek közül a Korolen, Gynex, és a "zöldek", mint Barley (zöldárpa), Chlorella alga, Spirulina Barley fogyasztása javasolt a bélrendszer tisztítására.
- Búzalisztből készült ételek elhagyása javasolt.
- Kerülendők a csoki, kávé, a fekete tea, más koffein tartalmú italok fogyasztása, mivel ezek akadályozhatják a vitamin- és ásványi sók beépülését , és vízhajtó hatásuk miatt nagyon fontos lenne a folyadék visszapótlása.
- Az alkoholoknál talán egyedül napi 1 pohár bio termesztésű, feldolgozású vörösbor fogyasztása javasolt. De lehet érzékenység a vörösborban lévő tanninra is.
- Tejtermékek: A tej nyálkái rátapadnak a tüdő csillóira, így a nyáktermelő hatásuk miatt a méregtelenítés időszakában fogyasztásuk kerülendő. A tehéntej helyett rizstej, mandulatej, zabtej, vagy a kálcium tartalmú kókusztej javasolt.
Ha valaki egyszer allergiás lett a tehéntejre, soha többé nem fogyaszthat kecske-, juh -, bivalytejet sem, mert mind a 3 hasonló kazein tartalmú.
A szójatej fogyasztása Tilos, hiszen a SZÓJA a 3. számú ALLERGÉN, ráadásul génmódosított !!!
- A cukor fogyasztása szintén kerülendő, helyette a xylit, zéró xukor, bioméz, datolya, szentjános kenyér javasolt.
- A zsíros, sült, tartósított, csomagolt húsok is kerülendők.
- A búza, a rozs, árpa savasítanak, valamint a gyomor nyálkahártyáján karcolásokat okozhatnak !!! és károsíthatják a vékony - és vastagbél nyálkahártyáját is !!!
- Helyettük hántolatlan barna rizst, kölest, zabot fogyasszunk, ezek vizet is tartalmaznak.
- A citrusfélék, narancs fogyasztása érzékeny májú embereknél nem javasolt.
Mit szolgál az 1. szakaszban a test méregtelenítése?
1) Az emésztőrendszer megerősítését.
2) Az esetleges élelmiszer allergiát, étel intoleranciát okozó anyagok bevitelének mellőzését. Az étel intolerancia olyan pusztulást okoz a sejteknél, mint a valódi allergén allergiáknál. Így az étel intoleranciánál is lesz reakció és információs- és immunszinten is sejtkárosító szerepe van.
A rossz emésztés az élelmiszer érzékenység előfutára, később felszívódási zavarokhoz vezet !!!!
HKO és a méregtelenítés 2. és 3. szakasza >> I D E << kattintva olvasható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése